Prea mici pentru o Glorie atât de mare

Dacă în urmă cu doi ani, Zalăul juca de la egal la egal cu Gloria Bistriţa şi chiar reuşea să se impună în 2022 pe terenul acesteia, în prezent, situaţia arată cu totul diferit. Formaţia din Bistriţa, condusă în prezent de selecţionerul Florentin Pera, are un buget de invidiat, aproape 4 milioane de euro şi jucătoare „una şi una” atât din ţară, cât şi din străinătate. De altfel, şi situaţia din clasament arată acest lucru, Gloria ocupând locul trei după 17 etape, la egalitate de puncte cu ocupanta locului secund, Rapid Bucureşti şi la şase lungimi în spatele CSM-ului.

Gloria şi HC Zalău s-au întâlnit miercuri după-amiaza, într-un duel din cadrul etapei a 17-a ce a avut loc pe terenul bistriţencelor. Deşi între cele două loturi există o diferenţă cât se poate de clară, echipa lui Tadici a încercat să ţină pasul cu formaţia gazdă, iar în unele momente s-a apropiat ameninţător de Gloria. Însă, gazdele au ştiut de fiecare dată când să apese pedala de acceleraţie pentru a nu-i da şansă Zalăului nici măcar să egaleze. O serie de pase la intercepţie din partea handbalistelor zălăuane, unele în momente foarte importante ale jocului, dar şi o apărare inexactă în special în finalul jocului, le-a dat şi mai mult elan gazdelor, pentru o victorie la cinci goluri, 28 – 23, după ce la pauză, tabela a arătat 15 – 12 tot în favoarea Bistriţei.

„Fetele au luptat cât au putut, dar au făcut şi câteva greşeli elementare. Extremele nu ne-au ajutat deloc în acest meci. Nu vreau să vorbesc despre arbitraj, dar arbitrii ne-au băgat foarte repede în prepasiv. Însă, aceasta este acuma maniera domnilor arbitri şi cu asta te execută: te bagă imediat în prepasiv, te fluieră de două ori când ajungi pe semicerc în situaţie de gol şi imediat după ce te-a întrerupt, te bagă în pasiv şi te obligă să arunci. Nu vorbesc doar despre acest meci, ci vorbesc la modul general. E cât se poate de clar că Gloria Bistriţa dispune de un lot mult mai valoros decât al nostru. Una peste alta, eu sunt mulţumit de cum ne-am prezentat în acest joc. Ştiam că va fi un meci greu, dar le-am cerut fetelor să joace pentru ele şi pentru imaginea lor şi să se pregătească pentru jocurile care urmează, în care ne dorim să luăm puncte”, a declarat Gheorghe Tadici la conferinţa de presă de la finalul meciului.

Campionatul va fi întrerupt pentru meciurile echipei naţionale cu Croaţia, din preliminariile Euro 2024.

În runda viitoare, HC Zalău va primi vizita formaţiei SCM Râmnicu Vâlcea, echipă clasată pe locul 5, meciul fiind programat în 10 martie, de la ora 17:30, în Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici”.

3 Thoughts to “Prea mici pentru o Glorie atât de mare”

  1. […] locul trei după 17 etape, la egalitate de puncte cu ocupanta locului secund,… Articolul Prea mici pentru o Glorie atât de mare apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

  2. Suporter

    Au jucat bine cu o echipa bine platita si sustinere de la FEDERATIE pentru care Gloria Bta,organizeaza trofeul Carpati , joc cu Croatia pe bani CJ prin Gloria Bta ! Despre ce vorbim ?

Leave a Comment